Zorg

ONZE BIJSCHOLINGEN in de ZORG


Diabetes Basics


Naar schatting hebben 1,2 miljoen Nederlanders diabetes. Verpleegkundigen en verzorgenden komen regelmatig in contact met patiënten die kampen met diabetes... Kennis over Diabetes in de zorg is dus noodzakelijk

Helpende 2 Plus


Met de bijscholing Helpende Zorg en Welzijn (HZW) Plus maak je als Helpende 2 een belangrijke tussenstap richting je mbo-opleiding niveau 3. Met jouw specialisme als Helpende 2 kan én mag jij meer doen. Dit betekent onder meer dat je medicatie kan verstrekken aan zorgvragers. De bijscholing Helpende 2 Plus geeft een belangrijke verrijking en verdieping aan je diploma Helpende Zorg en Welzijn 2. 

Tiltechnieken en werken met tilliften


Als zorgverlener in de zorg is het belangrijk dat je iets weet over houding en beweging en welke afwijkingen kunnen ontstaan bij een verandering in mobiliteit.

Na deze bijscholing gebruik jij een tillift zoals het hoort. Je minimaliseert de kans op onnodig letsel bij jouw cliënt, maar voorkomt ook fysieke overbelasting bij jezelf.

Zwachtelen / Compressietherapie


Een van de meest toegepaste behandelmethodes bij oedeem van het onderbeen bij veneuze insufficiëntie is ambulante compressie therapie (ACT) met gebruik van korte rek zwachtels...


Voorbehouden en Risicovolle handelingen (13 handelingen)

Verzorgenden en verpleegkundigen, die bevoegd zijn om risicovolle handelingen uit te voeren, beschikken over actuele kennis en bekwaam zijn en blijven in de uitvoering van de voorbehouden en risicovolle handelingen. Door scholing en oefenen tijdens de scholing word (blijf) je bevoegd. Door te oefenen in de praktijk word (blijf) je bekwaam.

Medicatie en medicatieveiligheid


Het toedienen en aanreiken van medicatie is een zogenoemde risicovolle handeling. Deze handeling mag enkel door bevoegd en bekwaam personeel uitgevoerd worden. De wet BIG stelt dat de zorgprofessional zelf verantwoordelijk is voor het vaststellen van de eigen bekwaamheid. De cursus medicatie en medicatieveiligheid draagt bij aan het op peil houden van deze bekwaamheid.

Persoonlijke Verzorging


De cursus Persoonlijke Verzorging is een ééndaagse cursus ontwikkeld om de persoonlijke verzorging  te leren. De cursus Persoonlijke Verzorging en ADL is een ééndaagse cursus ontwikkeld om de persoonlijke verzorging en ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) te leren.

Uitgebreide EHBO Rode Kruis cursus
Baby's, Kinderen en Volwassenen


Online + klassikaal

Je leert hoe je iemand in veiligheid brengt, hoe je de situatie beoordeelt, welke hulpdiensten je moet alarmeren en hoe je EHBO verleent. Na het volgen van deze training en het afronden van de e-learning modules krijg je een Europees erkend Rode Kruis EHBO-certificaat (2 jaar geldig). Dit certificaat is goedgekeurd door de Rijksoverheid binnen de Regeling Wet kinderopvang.